صفحه اصلی > اخبارسلامت 


  چاپ        ارسال به دوست

معاون بهداشتی دانشگاه در مانور سلامت نوروزی:

رویکردمان در بازرسی ها، آموزشی است

 

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی و مرکز بهداشت استان، مانور سلامت نوروزی با حضور رئیس دانشگاه و کارکنان این معاونت برگزار شد دکتر حیدری مقدم؛ معاون بهداشتی دانشگاه در این خصوص گفت: با توجه به ضرورت و اهمیت اجرای برنامه سلامت نوروزی در راستای سلامت مسافران و امنیت غذایی جامعه، معاونت بهداشتی  همدان با محوریت گروه مهندسی بهداشت محیط وحرفه ای به منظور کنترل عوامل محیطی و پیشگیری از اپیدمی بیماری های واگیر­دار منتقله از آب و غذا و کاهش بار بیماریهای غیر واگیر برنامه سلامت نوروزی را همزمان با سراسر کشور از بیست اسفند ماه تا 20 فروردین انجام خواهد شد این برنامه با مشارکت بیش از 250 نفر از کارشناسان بهداشت محیط و حرفه ای  و نیرو های پشتیبانی و لجستیک در قالب اکیپ های بازرسی و نظارتی در سطح استان از ساعت 8 صبح لغایت 8 شب فعالیت مستمر داشته و همه روز در ساعات اداری و غیر اداری و ایام تعطیلات انجام وظیفه می نمایند. ضمنا از ساعت 8 شب لغایت 8 صبح هر روز به صورت انکال آماده رسیدگی به شکایات و طغیان های احتمالی در سطح استان می باشند.

وی محور اصلی این مانور را آموزش ذکر کرد و افزود: در این رستا این معاونت کارهایی از جمله تهیه بنر جهت نصب در معابر عمومی شهر ها و مکان های گردشگری در سطح استان، تهیه بروشور و پمفلت های آموزشی بمنظور ارائه به مسافران در ورودی شهر ها در قالب پیام های بهداشتی و اطلاعات مراکز بهداشتی و درمانی فعال در سطح استان، آموزش و اطلاع رسانی به متصدیان مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی در قالب - برگزاری کلاس های آموزشی با هماهنگی با اتحادیه های مربوطه، تهیه برنامه های رادیویی و تلویزیونی در قالب هشدار های بهداشتی به مردم و  تهیه و انتشار پیام های بهداشتی از تلویزیون استانی انجام داده است.

دکتر حیدری مقدم در مورد پایش، نظارت و بازرسی همکاران بهداشت محیط گفت: تدوین برنامه عملیاتی نظارتی و بازرسی در سطح استان در قالب اکیپ های دو نفره که مجموعا بیش از 250 نفر از کارشناسان بهداشت محیط و حرفه ای و نیروهای پشتیبانی و خدماتی و لجستیک فعالیت می نمایند نظارت و پایش مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی حساس شامل کارگاه های قنادی، رستوران­ها، مراکز عرضه خشکبار و آجیل، آشپزخانه­ها، کترینگ ها، اغذیه فروشی ها و غیره که در این راستا بیش از 11000 مرکز تهیه و توزیع مواد غذایی حساس حداقل دو بار مورد بازدید قرار می گیرد. و همچنین نظارت و پایش از اماکن عمومی شامل مراکز گردشگری ، هتلها ، مسافر خانه ها ، مهمانپزیر ها و محل های اسکان مسافران، پارک ها ، سرویس های بهداشتی عمومی در سطح شهر ها و غیره که در این راستا تعداد بیش از 4500 امکنه مورد بازدید و نظارت قرار می گیرند رئیس مرکز بهداشت استان در خصوص نظارت بر اماکن مسیر راهی گفت: نظارت بر اماکن مسیر راهی و مجتمع های خدماتی و رفاهی که از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشند و تمامی این اماکن  که بیش از 110 مورد می باشد در طول برنامه بیش از سه بار مورد پایش و نظارت بهداشتی قرار می گیرد نظارت و بازرسی از سامانه های آبرسانی شامل نمونه برداری میکربی و شیمیایی منابع تامین آب در سطح شهر ها و روستا ها و همچنین کنترل خطوط آبرسانی از نظر سنجش میزان کلر باقیمانده در آب آشامیدنی. که در این راستا تعداد بیش از 1000 سامانه آبرسانی مورد بازدید و نظارت بهداشتی قرار می گیرد نظارت و کنترل بر مراکزی که اقدام به عرضه قلیان می نمایند که با همکاری نیروی انتظامی مبادرت به جمع آوری آنها می شود . لازم به توضیح است که استان همدان از این نظر جز استان های پاک محسوب می شود و در اماکن عمومی عرضه قلیان ممنوع بوده و با آن شدیدا برخورد می شود نمونه برداری از مواد غذایی در این ایام از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد . چرا که برخی از افراد سود جو به دلیل افزایش تقاضا مبادرت به عرضه مواد غذایی فاقد کیفیت و یا غیر بهداشتی را بصورت ثابت و سیار انجام می دهند که نیاز به تشدید نظارت های بهداشتی را  می طلبد. در همین راستا همکاران و کارشناسان بهداشت محیط مجهز به تجهیزات پرتابل شامل کیت کلر سنج دما سنج لیزری نفوذی و سطحی شوری سنج- دستگاه سنجش آلودگی سطوح و دستگاه کیفیت روغن بوده و در حین بازرسی با مشاهدات عینی و استفاده از تجهیزات همراه به سنجش کیفیت مواد غذایی پرداخته و در صورت مغایرت با استاندارد های مواد غذایی در محل اقدام به معدوم سازی آن ها می نمایند . همچنین در صورت نیاز به آزمایشات تکمیلی نمونه مواد غذایی به آزمایشگاه مواد غذایی معاونت غذای و دارو دانشگاه جهت آزمایشات لازم انتقال پیدا می کند. قالب نمونه های مواد غذایی در این ایام شامل نمونه برداری از شیرینی جات و تنقلا ت و آجیل می باشد. با برآورد انجام شده حد اقل تعداد نمونه های مواد غذایی ارسالی به آزمایشگاه در حدود 250 مورد خواهد بود در طی ایام آتی ساماندهی فعاليت دستفروشان موادغذايي و جلوگیری از فروش موادغذایی بالقوه خطرناک و موادغذایی فاقد بسته بندی، فاقد مجوز بهداشتی و تاریخ مصرف معتبر به صورت دستفروشی با مشارکت سازمان هاي مرتبط صورت میگیرد پیگیری و رسیدگی به شکایات مردمی از دیگر اقداماتی است که در طی اجرای برنامه بطور جدی انجام می شود . سامانه کشوری تلفن گویای 190 که بصورت رایگان می باشد آمادگی ثبت شکایات در اقصی نقاط کشور را دارد و معاونت بهداشتی  نیز با دسترسی به این سامانه بصورت 24 ساعته آمادگی پیگیری شکایات ثبت شده در حوزه فعالیتی در سطح استان می باشد .یکی دیگر از اقداماتی که در طی برنامه صورت می پذیرد صدور اخطاریه های بهداشتی برای متصدایان متخلف بهداشتی مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی می باشد که در صورت عدم تمکین از ضوابط و مقررات بهداشتی طبق مقررات محل های کسب آنها بصورت موقت تعطیل و به مراجع قضایی معرفی می شوند.

 وی در پایان از تمامی ادارات، سازمانها، نهادها که در اجرای بهتر این برنامه ما را یاری می کنند خصوصا استانداری، دامپزشکی،  راه و ترابری، تغزیرات، دادستانی، نیروی انتظامی قدردانی نمود.

 


١١:٠٠ - 1397/12/20    /    شماره : ٩٢٧٢٣    /    تعداد نمایش : ٧٢


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج